Kiknek írom a blogot

Elsősorban azoknak, akik (egyelőre) nem akarják kipróbálni a coachingot, de érdeklik olyan témák, mint például az önbizalomépítés, a stresszkezelés, a Flow-élmény, a hála fontossága, vagy a munkahely-magánélet egyensúly megteremtése.

Meg persze azoknak, akik járnak hozzám, és a beszélgetések kiegészítéseként, afféle bónusz tartalomként tekintenek a blogra.

DSC_7037

Ha tippelnem kéne, hogy kik fogják olvasni ezt a blogot, azt mondanám, hogy ők minden bizonnyal

  • nyitottak
  • készek változtatni
  • szeretnék jobban megismerni önmagukat
  •  szívesen megosztják velem a gondolataikat a bejegyzésekkel kapcsolatban, mert tudják, hogy nagyon fontos számomra a visszajelzésük.

Miért SuccessUnicorn (azaz Siker-Unikornis)?

Mert mindannyian sikeresek szeretnénk lenni, függetlenül attól, hogy pontosan miben mérjük a sikert. Van, aki számára jól fizető, biztos állást jelent, másnak azt, hogy ír egy könyvet, megint másnak azt, hogy tökéletes az alakja, és akad, aki a lelki társát szeretné mindennél jobban megtalálni. Mindegy, hogy mire vágysz, a lényeg az, hogy eljuss oda. (Már feltéve, ha nem az az álmod, hogy te legyél az univerzum ura, és mindenki a rabszolgád legyen, mert oda talán jobb, ha nem jutsz el. Nem ítélkezem, csak mondom.)

lego-671593_1280

Oké, a “siker” az oké, de mi ez az unikornis dolog?

Az unikornis az egyik legmenőbb lény a mitológiában, egyedi, önazonos, mindenki szeret a közelében lenni (még Lord Voldemort is, bár ő sajátos okból).

Meggyőződésem, hogy mindannyiunkban van valami, ami egyedivé tesz minket: van, aki a számokhoz ért, más isteni palacsintát készít, megint más képes számon tartani az összes Trónok harca karaktert, és azt, hogy ki kit akar épp holtan látni, és akad, aki mindent tud a középkori finn költészetről, amit a középkori finn költészetről tudni érdemes. Ha megtaláljuk, elfogadjuk  és ápoljuk az egyediségünket, akkor mi is lehetünk olyan kiegyensúlyozottak és boldogok, mint egy egyszarvú – még ha a szőrünk nem is fog olyan szépen csillogni soha.

Rájönni, hogy  milyen tevékenység okoz számunkra valódi örömöt, nem mások véleménye és elvárásai alapján cselekedni, hanem az alapján, amit mi helyesnek érzünk, szóval hallgatni arra a bizonyos belső hangra – szerintem ez a valódi boldogságot és elégedettséget hozó siker kulcsa.

 

(Mint láthatod, ez egy kétnyelvű blog, a bejegyzéseket magyarul és angolul is olvashatod.)